Actieve Wielen, nieuw initiatief voor boodschappendienst, brabantse babbel en hartverwarmende post in onze wijk

Zaterdag 09 mei 2020

Platform Actieve Wielen

Ga door naar de nieuwe website www.actievewielen.nl voor het laatste nieuws over de wijk en activiteiten!


 
WAAROM DIT INITIATIEF?
 
De coronacrisis heeft de hele samenleving maar ook ons persoonlijk diep geraakt. Ook als de lockdown versoepeld wordt zullen we nog lang de sociale en economische gevolgen ervaren.
 
Wij willen ervoor zorgen dat de vragen en zorgen, die nu opkomen, niet alleen hoeven worden verstouwd maar dat we elkaar daarbij zoveel mogelijk ondersteunen. Er is nl. enorm veel potentieel in de wijk aanwezig, dat we graag aanboren en met elkaar verbinden. Dan ontstaat er een ACTIEVE WIELEN , die voor elkaar klaarstaat in deze bijzondere tijden en hopelijk vele jaren daarna.
 
WIE ZIJN WIJ?
 
We hebben een startgroep gevormd om de bewoners en de aanwezige initiatieven te verbinden en te versterken:
- Frans Verhaaren (bewoner DGW)
- Karin Sprik (jongerenwerker Powerup073)
- Niels Lemmers (bewoner DGW)
- Niki Arnts (sociaal wijkbeheerder Zayaz)
- René Dullaart (bewoner DGW, voorzitter Windkracht 5)
- Sonja Boerman (wijkwerker Farent)
- Ton van Helvoort (wijkmanager gemeente den Bosch)
- Wolter Stijf (wijkpastor Crux)
 
Behalve met de Wijkraad DGW zijn we bovendien een samenwerking aangegaan met Crew Against Corona (CAC) Den Bosch voor de diensten, die al zijn ontstaan in Den Bosch.         
                   
                        
 
AANGEBODEN DIENSTEN 
 
In nauwe samenwerking met CAC Den Bosch willen we starten met enkele gratis diensten in de wijk:
 
1. Boodschappendienst. Kun je niet naar buiten? Wij doen met alle liefde voor jou boodschappen, halen medicijnen op, brengen post en maaltijden weg, laten de hond uit…
2. Brabantse babbel. Gewoon zin in een gezellige babbel? Wil je je verhaal kwijt of op verhaal komen? Onze vrijwilligers zitten voor je klaar.
3. Hartverwarmende post. Wil je hartverwarmende kaarten schrijven, of mee knutselen? Sluit je aan bij ons zodat we samen een ander gelukkig maken met onze kaarten/brieven.
 
Wil je graag gebruik maken van deze diensten, neem dan contact op met een van de contactpersonen onderaan genoemd. Weet je iemand die deze hulp nodig heeft, geef gerust onze gegevens aan hem/haar door.
 
HULP AANBIEDEN?
 
Wil je je aansluiten bij ons als vrijwilliger of organisator om ons initiatief mogelijk te maken, neem contact op. Samen maken we de Wielen Actief.
We zijn een nieuwe startende bewonersgroep en staan open voor jullie ideeën, bestaande initiatieven horen we ook graag. Ook staan we open voor samenwerking met alle in De Groote Wielen actieve instellingen en initiatieven.
 
Talent in de aanbieding. Heb je speciale kwaliteiten? Kun jij kinderen met huiswerk helpen? Online bewegingsonderwijs of dansles geven? Ouderen helpen bij videobellen?  Etc. Meld je bij ons en wij brengen je in contact met mensen die zoiets graag willen.
 
CONTACTPERSONEN
Frans Verhaaren   f.verhaaren@gmail.com
Karin Sprik            k.sprik@powerup073.nl
René Dullaart        voorzitter@wijkcentrumwindkracht5.nl
Sonja Boerman     sonjaboerman@farent.nl
Wolter Stijf             cruxwijkpastor@gmail.com
 
Ook hebben we ideeën om een Facebook-pagina en Instagramaccount op te zetten. Wil jij hieraan meewerken? wij horen graag van je!

Reacties