Leven en varen in een schone wijk

Een van de voordelen van wonen aan het water is de mogelijkheid om met een bootje te varen door je eigen wijk. Dat is een uitgangspunt geweest bij het ontwikkelen van De Groote Wielen. Belangrijk is wel dat iedereen die hiervan gebruik maakt ook zorgt dat de wijk schoon blijft. Op land en uiteraard ook op en bij het water.
Plezier op het water is een meerwaarde van de Groote Wielen. Er zijn niet veel regels, om het laagdrempelig te houden. Wel is het belangrijk dat de oevers en steigers netjes blijven. Dat gebeurt helaas niet altijd. Er blijven regelmatig (half) gezonken bootjes achter. Dat is rommelig, niet goed voor het milieu en belemmert bovendien het vaarplezier voor anderen.
Bij de gemeente ’s-Hertogenbosch komen hierover regelmatig klachten binnen. Vandaar de dringende oproep om boten netjes aan te meren en goed te onderhouden. Een boot die niet meer gebruikt wordt, moet verwijderd worden uit het water. Zo blijft de aanlegplaats niet onnodig bezet. Zie je in de wijk wat gebeuren? Spreek elkaar er op aan! Zo zorgen we samen voor onze mooie wijk!

Reacties