Burgerinitiatief Vlietdijk

Al jaren is de Vlietdijk veel besproken; vanaf die tijd wordt door veel bewoners van de aanliggende wijken (Groote Wielen en Overlaet) geprotesteerd tegen de voorgenomen sluiting van het zuidelijke deel van de Vlietdijk. Bezwaarmakers hebben nieuwe argumenten tegen het afsluiten van de Vlietdijk.

Vlietdijk

Vlietdijk is één van de zes woonbuurten in De Groote Wielen. Door de speciale ligging en de langgerekte vorm van het gebied neemt het een hele prominente plaats in. Vlietdijk vormt de verbinding tussen Rosmalen en de nieuwe woonwijk en is daardoor dé entree tot De Groote Wielen. Aan de noordrand van Vlietdijk komen bovendien twee hoge torens die al van verre als een soort wachters te zien zijn. Vlietdijk is een ontwerp van Lodewijk Baljon.

Burgerinitiatief pleit voor openhouden van de Vlietdijk 

In juli 2014 is een Burgerinitiatief ingediend om de Vlietdijk definitief open te houden. Ruim honderd inwoners van de gemeente hebben hun steun aan het voorstel geven. 

VvE van klooster Baptist pleit voor sluiting van de Vlietdijk

Op maandag 18 augustus heeft de Vereniging van Eigenaren van het klooster Baptist een eigen rapport ingediend bij de gemeente, waarin zij argumenten aandragen om de Vlietdijk per direct te sluiten. 

Op de hoogte blijven van het burgerinitiatief?

Degene die meer willen weten kunnen terecht op de speciale Facebookpagina: https://www.facebook.com/vlietdijk en via Twitter: @GrooteW (Groote Wielen nieuws)