Korfbal

Korfbalvereniging RoDeBo

We zijn een jonge vereniging in de nog jongere wijk De Groote Wielen tussen 's Hertogenbosch en Rosmalen. Wij zijn een gemengde vereniging, zoals veel korfbalverenigingen in Nederland. Wij spelen met jongens en meisjes bijelkaar in één team. Dit geldt bij ons voor het A -team. Daarentegen is het C-team op dit moment een dames team. Om onze vereniging groter te maken zijn wij druk op zoek naar versterking om uiteindelijk een C (dames), B (gemengd) en een A (gemengd) team te vormen.

Het belangrijkste is natuurlijk het korfballen. Korfbal is een teamsport. In een teamsport heb je elkaar nodig. Een team bestaat uit korfbalteam van minimaal 4 dames/meiden en 4 heren/jongens. Damesteams bestaan uit minimaal 8 dames. Er worden twee of drie competities per seizoen gespeeld, namelijk op het veld (augustus tot en met oktober) en in de sporthal (november t/m februari) en weer op het veld (maart t/m juni).

Bij een korfbalwedstrijd is het veld in twee vakken verdeeld. Er is dan een aanvals- en verdedigingsvak. Met in elk 2 dames en 2 heren per team (bij damesteams is dat 4 dames per vak). Het aanvalsvak heeft de taak om doelpunten te maken. Afhankelijk van de leeftijdscategorie wordt er na iedere 2 doelpunten of na een vaste tijd gewisseld van vak en wordt de aanval verdedigingen en andersom. Het verdedigingsvak moet ervoor zorgen dat de tegenstander geen of zo weinig mogelijk doelpunten kan maken. Lopen of dribbelen met de bal mag niet bij korfballen. Je moet met je eigen teamgenoten samenspelen. Ook verdedigend doelen mag niet. Het is dus de kunst jezelf door samenspel vrij te spelen om tot scoren te komen. Korfbal is dan ook een behendigheidssport waarbij naast een goede conditie ook veel atletisch vermogen gevraagd wordt. Kortom, een uitdagende sport.

Adres

Sportpark "De Groote Wielen"
Groote Vlietlaan 61
5245 PB Rosmalen

Website

www.rodebo.nl